Pere caramelizate cu fistic

pere caramelizate cu fistic jpeg

Să ne delectăm cu o pară caramelizată cu fistic! E absolut delicioasă şi merge foarte bine cu o o cană de ceai de lavandă!

Ingrediente (6 porţii)

6 pere bergamote 200 g zahăr 4 pliculeţe zahăr vanilat 300 ml vin roze 300 g fistic nesărat fără coajă 2 batoane de scorţişoară 2-3 cuişoare 1 plic gelatină transparentă

Cum se prepară

Speli perele şi le descojeşti. Mărunţeşti cu sucitorul fisticul nesărat şi-l prăjeşti dacă este crud. Dai în clocot vinul roze într-un vas cu zahărul, batonul de scorţişoară, cuişoarele, adaugi perele şi le fierbi aproximativ 10 minute, întorcându-le din când în când. Spre sfârşit, adaugi zahărul vanilat. Iei vasul de pe foc şi laşi perele să se răcească în lichidul în care au fiert.

Scurgi perele într-o sită, strângi lichidul într-un vas şi te pregăteşti pentru prepararea caramelului. Amesteci, într-un vas, gelatina, pregătită în prealabil conform instrucţiunilor de pe pliculeţ, cu sucul rezultat de la perele fierte în vin şi pui pe foc 2-3 minute până se îngroaşă un pic. Adaugi fisticul mărunţit şi mai amesteci de câteva ori. Aşezi câte o pară pe o farfurie, torni caramelul şi decorezi cu un baton de scorţişoară. Le serveşti după ce s-au răcit.