Pere de iarnă cu nucă

1366885504 4297pere 20de 20iarna 20cu 20nuca jpeg

Ingrediente: 1 kg pere mai tari, 500 ml apă, 200 g zahăr, 200 g miez de nucă, 1 lămâie, cuişoare, batoane de vanilie

Mod de preparare: Timp de preparare: 90 min Dificultate: micp

Speli perele, le cureţi de coajă şi de seminţe, le tai în patru şi le stropeşti cu zeama de lămâie, ca să nu se oxideze. Într-un vas pui apa şi zahărul la fiert pentru 5 minute. Aşezi în borcane curate şi sterilizate miez de nucă, câteva cuişoare şi câte un baton de vanilie (merge şi zahăr vanilat).

Pui perele şi torni siropul fierbinte. Aşezi borcanele într-un vas, pui apă până la jumătatea lor şi le fierbi la foc mic 45 de minute. După ce ai oprit focul, le acoperi cu un prosop gros şi le laşi să se răcească până a doua zi, după care le aşezi în cămară.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg