Pere în aluat
Pe lângă cozonac, perele în aluat sunt un desert uşor şi cu puţine calorii.
Ai nevoie de
4 pere
200g aluat de foitaj
1/2 pahar vin
1/2 pahar apă
4 bucăţi cuişoare
1 baton scorţişoară
1/2 linguriţă coajă de lămîie,
200g frişcă
1 ou bătut
1 linguriţă seminţe de coriandru
- Spălaţi perle, ştergeţile cu un şervet şi aşezaţi-le într-o tavă împreună cu apa, vinul, coaja de lămâie, scorţişoara şi cuişoarele. Puneţi tava la cuptor pentru 10 minute apoi scoateţi perele şi lăsaţi-le la răcit.
- Tăiaţi aluatul pentru foietaj în fâşii late de 2 cm. Înfăşuraţi perele în aluat, începând de sus, de la codiţă. Trebuie ca fâşiile să fie bine lipite una de alta şi puţin suprapuse, pentru ca la coacere să nu se dezlipească.
- Înainte de a le pune la cuptor, la copt, ungeţi perele cu ou bătut. După 10 minute de coacere, scoateţi tava din cuptor, ungeţi din nou perele cu ou bătut şi puneţi-le iar la copt pentru încă 10-15 minute. Puteţi decora perele astfel preparate cu frişcă şi seminţe de coriandru măcinat.