Perișoare de spanac

Perișoarele de spanac sunt o opțiune delicioasă și sănătoasă, perfecte ca aperitiv, garnitură sau chiar fel principal.

perisoare de spanac jpg

Ingrediente

500 g spanac

1 cană pesmet

2 ouă

100 g parmezan ras

supă de legume

sare

piper

Pentru servit

unt topit

supă de legume

Mod de preparare

Speli și cureți spanacul. Îl opărești 4 minute în apă cu sare și îl lași la scurs, apoi îl mărunțești.

Pui spanacul bine scurs și mărunțit într-un bol, adaugi ouăle bătute, parmezanul, amesteci și încorporezi, în ploaie, pesmetul. Potrivești gustul de sare și de piper. Dacă ți se pare moale compoziția, mai poți adăuga pesmet. Lași deoparte 10-15 minute, apoi formezi perișoare, pe care le fierbi în supă de legume aproximativ 20 de minute. Sunt gata când se ridică la suprafață. Ai grijă să nu pui multe deodată!

Servești perișoarele stropite cu unt topit în puțină supă de legume.