Peşte alb cu ciuperci şi roşii
Peştele alb este un aliment mai uşor decât carnea, de aceea este de preferat oricând şi oricui, plus ca e şi sănătos şi gustos. Iată cum să-l prepari cu ciuperci şi roşii!
De ce ai nevoie ca să găteşti peşte alb cu ciuperci şi roşii:
- 2 linguri unt
- 225 g ciuperci proaspete, tăiate felii
- 3/4 linguriţă mix de condimente (boabe de piper, coajă de lămâie uscată, pudră de ceapă, cimbru uscat, seminţe de coriandru măcinate cu răşniţa)
- 3 căţei de usturoi, tocaţi
- 4 fileuri de peşte alb (de circa 165 g fiecare)
- 1/4 linguriţă boia
- 1/8 linguriţă piper roşu
- 2 roşii medii, tocate
- 3 fire de ceapă verde, tăiate fin
Cum prepari peşte alb cu ciuperci şi roşii:
Într-o cratiţă încălzeşti untul la foc mediu. Pui ciupercile şi 1/4 linguriţă de mix de condimente şi căleşti amestecând 3-5 minute sau până când se înmoaie. Adaugi usturoiul şi continui călirea încă 30 de secunde. Aşezi fileurile peste ciuperci, presari boia, piper roşu şi restul de mix de condimente. Prăjeşti, acoperit, 5-7 minute sau până când în peşte intră uşor furculiţa. Deasupra presari roşiile şi ceapa verde.
Sursa: https://www.tasteofhome.com