Pește în crustă de nuci
Dacă ești genul care preferă să nu petreacă foarte mult timp în bucătărie, pregătește pește în crustă de nuci..
Ingrediente
2 fileuri de pește alb
1 lămâie
2-3 linguri ulei
25 g unt
sare
piper
Pentru crustă:
10 bucăți miez de nucă
5 căței de usturoi
2 linguri pesmet
1 lingură ulei
1 lămâie și mărar, pentru decor
Mod de preparare
Speli peștele, îl usuci cu șervețele absorbante și îl dai cu sare și piper, după preferință.
Pentru crustă, coci usturoiul în coajă câteva minute, până se rumenește. Mixezi nucile, usturoiul copt și curățat de coajă, pesmetul, coaja rasă de lămâie și uleiul.
Încingi cuptorul și așezi peștele într-o tavă unsă cu unt. Torni peste pește uleiul, zeama de lămâie, apoi așezi deasupra compoziția cu nuci, apăsând ca să se lipească bine. Lași la cuptor 15-20 de minute.