Peşte în crustă de parmezan şi usturoi

peste parmezan usturoi jpeg

Carnea de peşte este cea mai potrivită pentru zilele de vară, iar combinaţia de usturoi cu parmezan este întotdeauna un succes.

Preparare 15 minute Pentru 2 porţii

Ingrediente

2 fileuri de peşte alb, la temperatura camerei

2 linguriţe muştar

ulei de măsline

sare şi piper

Pentru crustă

½ cană pesmet

1 lingură pătrunjel, tocat

2 linguri parmezan ras

1 căţel de usturoi, tocat

1 lingură ulei de măsline

sare

Mod de preparare

Preîncălzeşte grătarul. Amestecă ingredientele pentru crustă. Asezonează fileurile de peşte cu sare şi piper, iar apoi pune câte o linguriţă de muştar pe fiecare file.

Pune amestecul pentru crustă peste muştar şi presează bine pentru a se prinde de carne. Unge o tigaie cu puţin ulei de măsline şi pune-o pe aragaz la foc mare.

Pune fileurile de peşte în tigaie şi găteşte-le cam 2 minute apoi pune-le pe grătar pentru încă 5 minute. Peştele este gata atunci când crusta capătă o culoare arămiu-aurie. Se serveşte imediat.

sursa: www.recipetineats.com