Peşte în sos de portocale şi busuioc

peste in sos de portocale si busuioc jpeg

De ce ne place această reţetă de peşte prăjit în sos de portocale şi busuioc? Pentru că este o reţetă uşoară şi delicioasă şi pentru că acel sos de portocale este toată cheia reţetei. Noi am folosit cod. Voi puteţi folosi orice peşte cu carne albă.

Peşte în sos de portocale şi busuioc - Ingrediente

700 g fileuri de peşte cu carne albă 3 portocale 1 lămâie ½ cană ulei de măsline busuioc proaspăt 2 linguri unt 1 linguriţă zahăr brun sare piper

Peşte în sos de portocale şi busuioc - Mod de preparare

Aşază fileurile de peşte într-un vas. Dă o portocală şi lămâia prin răzătoare şi presară peste bucăţile de peşte. Stoarce-le pe amândouă şi pune peste cantitatea de un jumătate din cantitatea de ulei. Amestecă-le şi toarnă peste peşte. Acoperă şi lasă la marinat 30 de minute.

Încinge cuptorul. Încinge restul de ulei într-un vas termorezistent şi aşază cu grijă bucăţile de peşte fără marinată. Lasă la foc mediu 4 minute, apoi întoarce pe partea cealaltă. Asezonează peştele cu sare şi piper. Lasă peştele în cuptor, fără foc, pentru a-l păstra cald cât timp prepari sosul.

Într-o tigaie mică, topeşti untul şi adaugi zahărul şi restul de marinată de la peşte. Adaugă zeama de la celelalte două portocale în tigaie. Lasă să dea în clocot o dată, apoi să fiarbă, amestecând continuu, până se mai îngroaşă şi îţi mai reduce din cantitate.

Adaugă un sfert de cană de busuioc tocat fin în sos. Gustă şi asezonează după gust. Scoate peştle din cuptor şi toarnă peste le sosul îngroşat. Şi adaugă mai mult busuioc dacă vrei. Serveşti cu orez şi quinoa.

sursa: http://foodnessgracious.com/