Peşte la cuptor cu morcovi şi ceapă

Zilele de vară caniculare cer alimentaţie mult mai uşoară şi sănătoasă. Peştele este întotdeauna o alegere mai mult decât excelentă pentru o masă sănătoasă şi gustoasă, dar şi plină de vitamine. La această reţetă de peşte la cuptor cu morcovi şi ceapă se foloseşte ce peşte vă place cel mai mult pentru o mâncare foarte gustoasă. Noi v-am pregătit reţeta cu păstrăv proaspăt, un fel de peşte ce poate fi cu greu refuzat.
Cea mai bună metodă de a prepara peştele este, cu siguranţă, la cuptor. Vitaminele nu se pierd, peştele îşi lasă adevărata sa aromă, iar în combinaţie cu legume proaspete, precum morcovi sau ceapă, este o alegere minunată pentru zilele de vară. Se poate servi alături de un sos cu smântână şi usturoi sau cu orice altceva vă place.
Ingrediente Peşte la cuptor cu morcovi şi ceapă:
- 1,5 kg păstrăv (5 păstrăvi potriviţi)
- 3 morcovi
- 3 cepe albe
- 2 roşii
- 50 de ml de ulei de măsline
- Piper negru
- Sare
- Busuioc uscat (1 linguriţă)
Mod de preparare Peşte la cuptor cu morcovi şi ceapă:
Peştele se curăţă bine de solzi şi măruntaie, apoi se spală bine şi se sărează. Se lasă la marinat în sare timp de 1-2 ore sau cât se pregătesc legumele. Apoi, morcovii şi ceapa se curăţă şi se spală bine.
Morcovii se taie rondele, iar ceapa fidea mare. Roşiile se taie felii mai mari. Într-un bol mai adânc se pun la macerat morcovii, ceapa şi roşiile, condimentate cu sare, piper şi busuioc. Peste se adaugă şi uleiul, se amestecă bine şi se lasă la macerat.
Se pregăteşte o tavă mai adâncă, în care se aranjează legumele. Păstrăvul se taie în două bucăţi sau se lasă întregi şi aranjează frumos peste legume. Se ung cu puţin ulei pentru a ieşi mai crocanţi. Se bagă la cuptor timp de 1 oră – 1oră jumătate, în funcţie de cuptorul fiecăreia. Se încearcă atât peştele, cât şi legumele cu furculiţa. Se serveşte cald sau rece, este la fel de savuros! Poftă bună!