Piersici umplute cu brânză

piersici umplute jpeg

Desertul perfect prin care-ţi poţi lua rămas bun de la vară, piersici umplute cu brânză.

De ce ai nevoie pentru piersici umplute cu brânză

Pentru aluat

540 g făină

1 lingură praf de copt

3 ouă

155  g zahăr

120 ml lapte

120 g unt

zeama de la 1 lămâie

Pentru umplutură

500 g brânză

7 linguri zahăr

5 linguri gem de căpşuni

1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru decor

80 ml sirop de piersici

3-4 picături colorant alimentar galben

200 g zahăr

frunze de mentă

Cum se prepară piersicile umplute cu brânză

Pentru umplutură, mixezi brânza de vaci bine scursă cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi gemul şi esenţa de vanilie, amestecând până se omogenizează. Dai umplutura la rece.

Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt. Separat, mixezi ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul. Torni laptele, untul topit şi pui coaja de lămâie rasă. Treptat, adaugi câte 2-3 linguri de făină, până se omogenizează şi obţii un aluat moale, dar nu lipicios. Îl dai la rece 10 minute.

Împarţi aluatul în 20-22 de bucăţi egale, cărora le dai o formă rotundă şi le aşezi în tava tapetată, cu spaţii între ele. Le dai la cuptor 15 minute, până când se rumenesc uşor la bază. Cât timp sunt fierbinţi, le scobeşti o parte din miez, având grijă să nu deteriorezi forma.

Combini siropul de piersici cu colorant alimentar până obţii culoarea dorită şi ungi cu o pensulă toate bucăţile. Le umpli cu cremă de brânză şi le lipeşti. Le dai prin zahăr şi le ţii la frigider câteva ore. Le decorezi cu frunze de mentă.

Sursa foto http://www.mitzyathome.com

http://www.mitzyathome.com