Piftie de pește
Noi am descoperit reţeta aceasta şi ne-am gândit să ţi-o prezentăm şi ţie, mai ales că în această perioadă sunt multe dezlegări la peşte.

Ingrediente
1 crap de aproximativ 2 kg
2 morcovi
2 ardei capia
1 ceapă
5 căței de usturoi
sare
piper
2 lămâi
rodie, pentru ornat
Mod de preparare
Speli, cureți și tai legumele. Speli peștele, îl cureți, îl tai și-l pui la fiert, inclusiv capul, alături de legume. Presari sare și piper, după gust, și le lași să fiarbă la foc mic. După ce s-au fiert, scoți carnea din oală, mai puțin capul peștelui, pe care-l mai lași la fiert până scade zeama și devine mai consistentă.
Dezosezi carnea de pe oase și o pui în formele tale preferate. Dai vasul cu zeamă de pe foc, o strecori, o combini cu usturoiul zdrobit și o torni peste carnea din vase. Le lași să se răcească la temperatura camerei, apoi le dai la frigider peste noapte.
Servești piftia decorată după imaginație, alături de feliuțe de lămâie și boabe de rodie.





























