Pilaf cu spanac şi mărar

Am pofitat din nou de spanacul din pieţe şi am pregăit un gustos pilaf cu spanac şi mărar, care este şi sănătos şi rapid de preparat.
Pilaf cu spanac şi mărar - Ingrediente
500 g spanac 200 g orez cu bobul lung special pentru pilaf 5 linguri ulei de măsline 2 cepe 2 căţei de usturoi 2 linguri mărar verde tocat fin nucşoară rasă 1 lingură zeamă de lămâie 50 g parmezan sare piper
Pilaf cu spanac şi mărar -Preparare
Căleşti ceapa şi usturoiul tocate mărunt în ulei bine încins până se înmoaie. Adaugi orezul spălat şi bine scurs şi continui călirea încă 2-3 minute, amestecând permanent. Adaugi treptat câte o mână de spanac spălat şi rupt cu mâna, aşteptând de fiecare dată să se înmoaie şi să scadă în volum înainte de a adăuga altă porţie. Condimentezi cu sare şi piper,
după gust. Adaugi o cană cu apă, acoperi vasul şi laşi să fiarbă 30 de minute. Din când în când adaugi apă caldă, astfel încât compoziţia să fie moale. Adaugi mărarul tocat, nucşoara
şi laşi să fiarbă 10 minute, având grijă ca spanacul să rămână cremos.
La final, adaugi uleiul rămas şi zeama de lămâie, amesteci uşor şi răstorni orezul pe un platou. Îl serveşti cald, presărat cu parmezan ras.