Pilaf mexican cu dovlecei
Ca fel principal sau ca garnitură, acest fel de mâncare popular în Mexic şi sud-vestul SUA se prepară cu carne, însă acum fiind post, facem varianta de post.
De ce ai nevoie ca să prepari pilaf mexican cu dovlecei:
1 ceapă, tocată mare
2 cutii de 400 g de roşii în bulion nescurse
2 căni de apă
1 1/4 căni ( 270 g) orez cu bobul lung
sare
piper negru
1 linguriţă de pudră de chili
1 linguriţă de pudră de usturoi
2 dovlecei, tăiaţi cuburi
în varianta cu carne şi 650-700 g carne de vită tocată
Cum prepari pilaf mexican cu dovlecei:
Într-o oală de supă, căleşti ceapa (şi rumeneşti carnea de vită) la foc mediu-mare 4 - 5 minute, amestecând frecvent.) Apoi pui celelalte ingrediente, cu excepţia dovleceilor şi laşi să fiarbă. Reduci focul la mic, acoperi şi laşi să fiarbă 10 minute. Adaugi dovleceii şi mai laşi să fiarbă încă 10 minute, sau până când orezul s-a înmuiat.
Sursa: https://www.mrfood.com