Piure de dovleac cu mango

piure de dovleac cu mango jpeg

Fructul necopt se păstrează în pungă de hârtie, la temperatura camerei. Fructul verde de mango se foloseşte pentru frăgezirea cărnii. Ca gustare, mango se mănâncă presărat cu sare şi boia.

Ingrediente (2 porţii)

300 g piure de dovleac 1 fruct de mango 2 linguri iaurt gros şi gras 1 lingură miere esenţă de vanilie 1 praf de scorţişoară 150 ml frişcă bătută 5 nuci

Mod de preparare

Se curăţă dovleacul de coajă, seminţe şi fibre, se taie bucăţi şi se fierb în apă, cât să le cuprindă. Se scurge apa în exces, se adaugă un praf de scorţişoară, o lingură de miere, esenţă de vanilie, după gust şi se mixează în blender până se transformă în piure.

Se curăţă fructul de mango de coajă, se îndepărtează sâmburele, se taie pulpa în cuburi şi se mixează în blender. Se amestecă cu iaurtul, adăugat treptat. Se amestecă cele două piureuri până devin omogene, se gustă şi, dacă este nevoie, se mai adaugă miere. Se pune compoziţia la frigider, pentru circa 2 ore.

Între timp, se curăţă nucile, se desface miezul în jumătăţi şi se rumenesc uşor în cuptor. În momentul servirii, se repartizează piureul în cupe, se ornează cu frişcă şi miez de nucă.