Piure de gulii cu pește
Gulia, o legumă mai specială, care se potriveşte numai cu anumite arome şi cu anumite ingrediente.
Ingrediente
4 gulii
1 cartof
1 linguriță unt
sare
4 fileuri păstrăv
100 ml lapte
3 linguri ulei
1 lămâie pătrunjel, pentru servit
piper
Mod de preparare
Speli guliile, le cureți de coajă, le tai felii și le coci în cuptorul încins, aproximativ 45 de minute, apoi le scoți și le pui într-un vas. În paralel, pui cartoful la fiert până când se înmoaie. După ce s-au răcorit, pasezi guliile împreună cu cartoful, pui sare și piper, după gust. Adaugi, în fir subțire, untul topit și laptele, omogenizezi și îl lași deoparte.
Separat, dai fileurile de pește cu sare și piper, după gust, și le rumenești pe fiecare parte în ulei încins, apoi le scoți pe servețele de bucătărie.
Servești peștele alături de piureul de gulii, presărat cu pătrunjel tăiat fin și cu feliuțe de lămâie.