Plăcintă cu brânză şi stafide FOTO

placinta cu branza si stafide jpeg

Dacă ai glicemia crescută sau ţii dietă, poţi pune în plăcinta cu brânză şi stafide fructoză, atât cât îţi place ţie de dulce, în aluat şi în umplutură. Ca să obţii o umplutură pufoasă, ţine brânza de vaci la scurs, apoi mixeaz-o bine.

Plăcintă cu brânză şi stafide - Ai nevoie de

Pentru aluat 375 g făină 250 g unt 2 ouă 125 g zahăr 50 ml lapte coajă de lămâie 1 praf de copt 1 vârf de sare

1 kg brânză de vaci

150 g făină

4 ouă

200 g zahăr

1 vârf de sare

coajă de lămâie

50 g stafide

30 g fulgi migdale

125 g făină

50 g unt

2 ouă

70 g zahăr

Plăcintă cu brânză şi stafide - Mod de preparare

Cerni făina şi o pui într-un bol. Adaugi zahărul, laptele, untul topit, ouăle, coaja de lămâie, praful de copt şi sarea. Frămânţi până când aluatul nu se mai lipeşte de pereţii vasului. Laşi la frigider o jumătate de oră.

Într-un vas pui brânza. Adaugi făina, ouăle, zahărul, sarea, coaja de lămâie, stafidele şi fulgii de migdalele. Amesteci până când obţii o pastă omogenă. Pentru glazură, freci gălbenuşurile cu 30 g de zahăr şi cu untul. Amesteci cu albuşurile bătute separat cu restul de zahăr. Adaugi treptat făina, până obţii un aluat moale.

Scoţi aluatul din frigider, presari blatul de lucru cu făină şi-l întinzi cu sucitorul. Îl aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie.

Torni umplutura cu brânză, peste care pui glazura. Dai tava la cuptorul preîncălzit aproximativ 30 de minute sau până trece testul scobitorii.

foto: profimedia