Plăcintă cu dovleac, simplă şi delicioasă

Nu trebuie să fii maestră în arta culinară. Dimpotrivă, este mai simplu de preparat decât ai crede, iar cei dragi nu vor putea sta departe de tava cu plăcintă.
De ce ai nevoie pentru plăcintă cu dovleac
1 pachet foi de plăcintă
2 kg dovleac
300 g zahăr
1 lingură scorţişoară
200 g nuci mărunţite
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară plăcintă cu dovleac
Coci dovleacul şi, după ce s-a răcit, scoţi miezul cu o lingură, apoi îl pasezi până capătă consistenţa unui piure. Amesteci nuca mărunţită cu scorţişoara şi cu zahărul. Desfaci aluatul de plăcintă şi întinzi peste el un strat de piure de dovleac, apoi amestecul de nucă şi rulezi. Aşezi placinta într-o tavă de chec tapetată şi o dai la cuptor până devine uşor arămie. După ce s-a răcorit puţin, pudrezi plăcinta cu zahăr.