Plăcintă cu dovlecei
O plăcintă cu dovlecei este un aperitiv potrivit pentru zilele călduroase de vară, deoarece o poţi consuma şi rece.
De ce ai nevoie ca să faci plăcintă cu dovlecei:
1 kg dovlecei
ulei
1 cană roşii prunişoare, tăiate jumătăţi
2 linguri oregano
5 căţei de usturoi, tocaţi
7 ouă
2/3 cană lapte 1% grăsime
1/4 cană făină
sare
piper negru
70 g mozzarella rasă
50-60 g parmezan ras
Cum prepari plăcintă cu dovlecei:
Cu un aparat de făcut spirale, sau cu un dispozitiv de tăiat julien, tai dovleceii tăiţei, îi amesteci cu sare şi îi pui într-o strecurătoare în chiuvetă. Îi laşi să stea 20 minute.
Încălzeşti ulei într-o tigaie la foc mediu-mare. Adaugi roşiile, oregano şi usturoi şi căleşti, amestecând des, până când roşiile s-au înmuiat, 3-4 minute. Laşi la răcorit.
Preîncălzeşti cuptorul la 190°C. Pui jumătate din tăiţeii din dovlecei pe un prosop curat de bucătărie, rulezi prosopul în jurul lor, răsuceşti şi storci zeama din ei bine. Repeţi şi cu restul dovleceilor.
Baţi ouăle uşor, adaugi laptele, făina, piper şi sare, după gust, apoi amestecul de roşii, cele două tipuri de brânză şi dovleceii şi omogenizezi.
Tapetezi o tavă şi torni compoziţia în ea, apoi o dai la cuptor circa 50 minute-1 oră. O laşi la răcit 10-15 minute şi o serveşti tăiată felii.
Sursa: http://www.cookinglight.com