Plăcintă cu jeleu şi piersici

O reţetă de sezon absolut delicioasă şi pe care o serveşti direct de la frigider, plăcintă cu jeleu şi piersici.
De ce ai nevoie pentru plăcintă cu jeleu şi piersici
Pentru aluat
450 g făină
50 g zahăr
1 praf de sare
200 g unt rece, tăiat cubuleţe
Pentru umplutură
200 ml suc de piersici
400 ml compot de fructe
1 plic gelatină incoloră
1 kg piersici
Pentru cremă
400 ml frişcă
500 g mascarpone
1 linguriţe esenţă de vanilie
100 g zahăr
Cum se prepară plăcinta cu jeleu şi piersici
Pentru blat, dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Amesteci toate ingredientele pentru blat până se omogenizează şi întinzi aluatul în tavă. Îl înţepi cu furculiţa şi-l dai la cuptor 15-20 de minute sau până când se rumeneşte uşor.
Pentru umplutură, combini sucul cu compotul şi adaugi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Scoţi sâmburii le piersici şi tai pulpa cubuleţe. Aşezi piersicile peste blat, după ce s-a răcorit, şi torni sucul. Dai prăjitura la rece peste noapte.
A doua zi, baţi frişca cu zahărul până se întăreşte şi încorporezi crema de mascarpone şi esenţa de vanilie. Pui crema în poş şi decorezi prăjitura.
Sursa foto http://www.missinthekitchen.com