Plăcintă cu mangold

magold jpg

Ingrediente

1 foaie de aluat

300 g frunze mangold spălate și tăiate

1 ceapă mică tocată

2 căței de usturoi mărunțiți

1 lingură ulei

200 g brânză proaspătă cu conținut scăzut de grăsimi

3 ouă

150 ml de lapte degresat sau lapte vegetal

oregano uscat

sare și piper, după gust

Mod de preparare

Într-o tigaie, încingi uleiul, la foc mediu. Adaugi ceapa și usturoiul, le călești până când devin moi și translucide. Pui frunzele de mangold și le ții până când se înmoaie și se reduc în volum.

Într-un bol, separat, amesteci brânza cu ouăle și laptele. Adăugi oregano uscat, sare, piper după gust și amesteci bine.

Combini amestecul de mangold cu cel de ou și brânză. Așezi foaia de aluat într-o tavă rotunda, tai excesul de aluat, nivelându-l în mod uniform, apoi torni umplutura.

Coci plăcinta în cuptorul preîncălzit 30-35 de minute sau până când suprafața devine aurie și umplutura este coaptă. Lași plăcinta să se răcească puțin înainte de a o tăia în felii și de a o servi.