Plăcintă cu mere şi scorţişoară

placinta cu mere si scortisoara jpeg

În Europa, scorţişoara este o aromă utilizată pentru cele mai rafinate deserturi şi băuturi dulci. De la tradiţionala prăjitură cu mere sau cu dovleac, până la cele mai fine creme cu ciocolată sau cu vanilie. Dacă-ţi place în mod special această aromă, o poţi adăuga în fursecuri, în ciocolată caldă, în orezul cu lapte, ori, de ce nu, în această plăcintă cu mere şi scorţişoară.

Plăcintă cu mere şi scorţişoară - Ingrediente

400 g făină 1 pachet unt 2 ouă 1 praf de copt 1 linguriţă oţet 6 mere 150 g zahăr 2 linguri amidon 1 linguriţă scorţişoară

Plăcintă cu mere şi scorţişoară - Cum se prepară

Se amestecă făina cu untul moale, ouăle, praful de copt şi cu oţetul. Se frământă un aluat elastic, care se dă la frigider pentru 30 de minute. Se curăţă merele şi se taie cuburi sau felii. Se fierbe o cană de apă cu zahărul până se obţine un sirop gros. Se adaugă feliile de mere în acest sirop şi se fierbe totul până se înmoaie pe jumătate. La final, se adaugă amidonul şi scorţişoara, se amestecă şi se dă deoparte. Se împarte aluatul în două părţi din care se întind două foi rotunde. Se aşază o foaie într-o tavă de tartă unsă şi tapetată, îmbrăcând şi pereţii, se pune compoziţia de mere, apoi se acoperă cu a doua foaie. Cu ajutorul degetelor, se lipesc bine foile şi se dă totul la cuptor pentru 50 de minute.