Plăcintă cu ouă şi ciuperci

În Statele Unite, ouăle sunt folosite şi ca leacuri contra mahmurelii. Se consumă crude, pe tomacul gol. Noi, românii nu prea apelăm la acest remediu, şi ne place să mâncăm ouăle mai mult în mâncăruri. Motiv pentru care vă oferim o nouă reţetă, una de plăcintă cu ouă şi ciuperci.
Plăcintă cu ouă şi ciuperci - Ingrediente
2 foi plăcintă 3 morcovi fierţi 400 g ciuperci 3 ouă fierte 5 linguri smântână 100 ml lapte 2 linguri unt 3 linguri caşcaval ras sare piper 1 gălbenuş crud ulei
Plăcintă cu ouă şi ciuperci - Mod de preparare
Dezgheţi şi întinzi foile de plăcintă. Descojeşti ouăle fierte şi le tai bucăţi. Încingi o lingură de unt într-o tigaie şi căleşti ciupercile spălate şi tăiate felii. Le scurgi şi le amesteci cu ouăle tăiate, morcovii fierţi tăiaţi cubuleţe, smântâna, laptele, restul de unt, caşcavalul ras şi sare şi piper după gust. Ungi o tavă de chec cu puţin ulei, aşezi o foaie de plăcintă, inclusiv pe pereţii tăvii, ungi cu gălbenuş şi înţepi din loc în loc. Torni compoziţia şi acoperi bine cu cealaltă foaie de plăcintă pe care o înţepi cu furculiţa şi o ungi cu restul de gălbenuş. Bagi în cuptorul încins şi laşi până se rumeneşte.
sursa foto: profimedia