Plăcintă cu spanac

1366971425 3391placinta 20cu 20spanac jpeg

Iti place la nebunie spanacul si nu stii ce ai mai putea prepara cu aceasta leguma sanatoasa? Prepară rapid o plăcintă cu spanac. E foarte gustoasă!

Ingrediente:

Pentru aluat: ½ kg făină, 1 cub de drojdie proaspătă, 1 linguriţă sare,1 linguriţă zahăr, 2 ouă, 2 linguri ulei, 200 ml apă

Pentru umplutură: 600 g spanac congelat, 200 g brânză de oaie, 1 ou, 1 ceapă mică, ulei

Mod de preparare:

Pentru aluatul de placinta, cerni făina într-un castron, adaugi drojdia sfărâmată şi uleiul. Pui şi 200 ml apă călduţă, apoi ouăle, sarea, zahărul şi frămânţi. Laşi aluatul să crească 20 de minute. Fierbi spanacul congelat după indicaţiile de pe pungă. Tai brânza cubuleţe şi ceapa peştişori, iar oul îl baţi ca pentru omletă.

Căleşti ceapa în puţin ulei şi adaugi spanacul bine scurs. Apoi, adaugi oul bătut şi brânza. Amesteci şi iei de pe foc. Ungi cu ulei tava. Împarţi coca în 2 părţi inegale (2/3 şi 1/3 din compoziţie). Partea cea mare o întinzi cu sucitorul şi o pui în tavă. Peste ea pui umplutura. Din coca de placinta rămasă tai fâşii de 2-3 cm pe care le aşezi în romburi peste umplutură.

Dai plăcinta cu spanac la cuptor şi, cu 5 minute înainte de a fi gata, o scoţi şi o ungi cu apă. Mai laşi un pic placinta cu spanac să se rumenească.

plăcinta cu spanac

Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Placinta greceasca cu spanac

Placinta greceasca cu spanac

Rulada de vita cu spanac

Rulada de vita cu spanac