Plăcintă de mere. Reţetă americană FOTO

placinta americana cu mere jpeg

Plăcinta de mere este considerată un simbol al Americii. Acest desert a fost un simbol al prosperităţii acestei naţiuni şi chiar un motiv de mândrie naţională. Aşa că dacă vrei să încerci o reţetă simplă, vei descoperi cât de uşor poţi prepara o delicioasă plăcintă de mere!

Plăcintă de mere. Reţetă americană - Ingrediente

1 pachet de foi de plăcintă congelate 5-6 mere, curăţate şi feliate 3 linguri zeamă de lămâie 70 g zahăr tos 70 g zahăr brun 40-50 g făină 1 lingură scorţişoară măcinată 1 praf nucşoară 2 linguri unt 1 ou + 2 linguri de apă, amestecate într-un bol (pentru uns plăcinta)

Plăcintă de mere. Reţetă americană - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Aşezi foaia de plăcintă într-o tavă rotundă tapetată, lăsând puţină cocă în exterior. Acoperi uşor cu folie de plastic şi dai tava la frigider, să se răcească aluatul.

Într-un bol mare, amesteci feliile de mere cu zeama de lămâie. Adaugi cele două tipuri de zahăr şi condimentele şi amesteci, astfel încât să acoperi bine merele. Torni umplutura în tavă, peste aluatul de plăcintă.

Tai o parte din aluat în fâşii înguste, pe care le aşezi peste mere, în model încrucişat. Presezi aluatul pe marginea tăvii, ca să se îmbine cât mi bine.

image

Baţi oul şi îl amesteci cu puţină apă, ungi plăcinta cu această combinaţie. Dai tava la cuptorul încins 30-35 de minute, până se rumeneşte. O laşi să se răcească cel puţin 30 de minute înainte de servire. La final, feliezi plăcinta şi o serveşti cu puţină frişcă bătută şi sos de caramel sau îngheţată.

Sursa + foto: www.justputzing.com

Tartă cu mere

Tartă cu mere

Cea mai simplă reţetă de plăcintă cu mere FOTO

Cea mai simplă reţetă de plăcintă cu mere FOTO

Minitarte cu cremă de vanilie şi mere

Minitarte cu cremă de vanilie şi mere

Prăjitură cu mere şi nucă de cocos FOTO

Prăjitură cu mere şi nucă de cocos FOTO