Plăcintă de vară cu piersici

placinta de vara cu piersici jpeg

Piersica este printre fructele noastre favorite şi nu pierdem nicio ocazie de e prepara deserturi care mai de care mai gustoase.

Ingrediente

500-600 g piersici 250 g brânză de vaci 1 ou 1 esenţă de vanilie 1 lingură zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă de lămâie 50 g zahăr pudră 40 g migdale decojite 1 lingură amidon de cartofi 400 g foitaj 1 albuş zahăr pudră pentru decor

Cum se prepară

Se scot sâmburii de la piersici, se spală şi se lasă să se scurgă într-o strecurătoare. Se mixează brânza de vaci cu oul, zeama şi coaja de lămâie, esenţa de vanilie, amidonul,

50 g zahăr pudră şi migdalele decojite şi măcinate. Se taie 1/3 din foitaj şi se dă deoparte. Aluatul rămas se întinde foarte puţin într-un dreptunghi lung şi se aşază pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se ung marginile dreptunghiului (circa 1 cm) cu albuş bătut, iar în mijloc se întinde compoziţia cu brânză. Se acoperă cu jumătăţi de piersică, aşezate cu partea bombată în sus. Aluatul oprit se întinde într-un dreptunghi mai mare decât al celui pe care au fost puse umplutura şi piersicile. Se taie în grilaj, se aşază peste dreptunghiul cu umplutură, se introduc marginile sub tarta de jos şi se apasă uşor. Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se coace 10 minute la foc mare, după care se dă focul mic şi se coace până se rumeneşte frumos. Se presară cu zahăr pudră.