Plăcintă grecească cu spanac
Ca antreu la mese festive, sau pentru pachet, această plăcintă este şi gustoasă şi săţioasă.
De ce ai nevoie ca să faci plăcintă grecească cu spanac:
3 linguri ulei
1 ceapă mare, tocată
1 legătură de ceapă verde, tocată
2 căţei de usturo, tocaţi
900 g spanac, scurs şi tocat
1 legătură de pătrunjel verde tocat
2 ouă, uşor bătute
1/2 cană (110 g) brânză ricotta
1 cană (220 g) brânză feta
8 foi de plăcintă
1/4 cană ulei
Cum se prepară plăcinta grecească cu spanac
Preîncălzeşti cuptorul la 175 grade C şi ungi cu ulei o tavă de cuptor. Încălzeşti 3 linguri de ulei într-o tigaie mare la foc mediu. Căleşti ceapa, cepele verzi şi usturoiul, până când devin moi şi aurii. Adaugi spanacul şi pătrunjelul şi continui să căleşti până când spanacul s-a înmuiat, circa 2 minute. Iei de pe foc şi dai deoparte ca să se răcească. Într-un castron mediu, amesteci la un loc ouăle, brânza ricotta şi feta şi adaugi şi spanacul. Aşezi o foaie de plăcintă în tava de cuptor şi cu o pensulă o ungi uşor cu ulei. Deasupra aşezi altă foaie, ungi cu ulei şi repeţi procesul cu încă două foi. Întinzi spanac şi amestecul de brânză în tavă şi pliezi foaia care atârnă peste umplutură. Ungi cu ulei, apoi aşezi şi restul de 4 foi, ungând-o pe fiecare cu ulei. Pliază marginile foilor în tavă pentru a sigila umplutura. Dai la cuptorul preîncălzit 30 - 40 minute, până se rumeneşte. Tai bucăţi pătrate şi o serveşti caldă.
Sursa: https://www.allrecipes.com