Plăcinte turceşti-pide

Bucătăria turcească este foarte aromată, iar uleiul de măsline şi condimentele sunt nelipsite din preparate. Află reţeta celor mai bune plăcinte turceşti!
De ce ai nevoie pentru plăcinte turceşti
Pentru aluat
500 g făină
1 lingură drojdie uscată
1 lingură zahăr
275 ml apă caldă
25 ml ulei de măsline
2 linguriţe sare
50 ml ulei de măsline, pentru uns
Pentru umplutură
1 lingură ulei
1 ceapă
4 căţei de usturoi
750 g carne tocată
1 ardei roşu
1 ardei verde
3 linguri pastă de tomate
3 ardei iuţi mici
2 linguriţe pudră de ardei iute afumată
1 praf de sare
piper
chimen
pătrunjel
Cum se prepară plăcinte turceşti
Amesteci făina cu drojdia, zahărul, apa şi uleiul şi frămânţi până când obţii un aluat elastic, pe care-l laşi să crească până când îşi dublează volumul.
Pentru umplutură, încingi uleiul şi căleşti ceapa şi usturoiul tocate. Adaugi carnea tocată şi amesteci constant până când se evaporă sucul lăsat. Pui ardeii tocaţi, iar de la cei iuţi scoţi seminţele. Adaugi pasta de tomate, pudra de ardei afumată şi condimente după gust. După ce stingi focul presari pătrunjel tocat şi amesteci. Laşi umplutura la răcit.
Pui sarea peste aluat şi mai frămânţi puţin, după care-l laşi să se odihnească 5 minute. Îl împarţi în opt părţi egale, pe care le întinzi în forme ovale. Pui umplutură pe mijloc şi ridici marginile. Ungi plăcintele cu ulei de măsline. Aşezi plăcintele într-o tavă tapetată şi le dai la cuptor până când se rumenesc. Înainte să le serveşti mai presari pătrunjel tocat.
Sursa foto http://www.notquitenigella.com