Plăcinte turceşti-pide

placinte turcesti jpeg

Bucătăria turcească este foarte aromată, iar uleiul de măsline şi condimentele sunt nelipsite din preparate. Află reţeta celor mai bune plăcinte turceşti!

De ce ai nevoie pentru plăcinte turceşti

Pentru aluat

500 g făină

1 lingură drojdie uscată

1 lingură zahăr

275 ml apă caldă

25 ml ulei de măsline

2 linguriţe sare

50 ml ulei de măsline, pentru uns

Pentru umplutură

1 lingură ulei

1 ceapă

4 căţei de usturoi

750 g carne tocată

1 ardei roşu

1 ardei verde

3 linguri pastă de tomate

3 ardei iuţi mici

2 linguriţe pudră de ardei iute afumată

1 praf de sare

piper

chimen

pătrunjel

Cum se prepară plăcinte turceşti

Amesteci făina cu drojdia, zahărul, apa şi uleiul şi frămânţi până când obţii un aluat elastic, pe care-l laşi să crească până când îşi dublează volumul.

Pentru umplutură, încingi uleiul şi căleşti ceapa şi usturoiul tocate. Adaugi carnea tocată şi amesteci constant până când se evaporă sucul lăsat. Pui ardeii tocaţi, iar de la cei iuţi scoţi seminţele. Adaugi pasta de tomate, pudra de ardei afumată şi condimente după gust. După ce stingi focul presari pătrunjel tocat şi amesteci. Laşi umplutura la răcit.

Pui sarea peste aluat şi mai frămânţi puţin, după care-l laşi să se odihnească 5 minute. Îl împarţi în opt părţi egale, pe care le întinzi în forme ovale. Pui umplutură pe mijloc şi ridici marginile. Ungi plăcintele cu ulei de măsline. Aşezi plăcintele într-o tavă tapetată şi le dai la cuptor până când se rumenesc. Înainte să le serveşti mai presari pătrunjel tocat.

Sursa foto http://www.notquitenigella.com

http://www.notquitenigella.com