Prăjitura Baiadera fără coacere

Când vrei o prăjitură care să arate bine şi să nu necesite coacere, prăjitura Baiadera este cea mai potrivită. Nu ai nevoie de prea multă experienţă în bucătărie pentru a prepara această delicioasă prăjitură, aşa că o poţi încerca fără probleme. Este foarte răspândită, în special la vecinii noştri sârbi. Bucură-te de această prăjitură alături de prieteni sau familie.
Ingrediente Prăjitura Baiadera fără coacere:
- 300 de grame de zahăr
- 150 de ml de apă
- 150 de grame de nuci
- 150 de grame unt fără sare
- 1 lingură de cacao
- 1 lingură de esenţă de vanilie
- 100 de grame de ciocolată cu lapte
- 2 linguri smântână
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
- 250 de grame de biscuiţi
Mod de preparare Prăjitura Baiadera fără coacere:
Este o reţetă foarte simplă şi rapidă, ce merită încercată chiar şi de cele mai neexperimentate gospodine. De altfel, pentru cele noi în această meserie, această prăjitură este perfectă pentru început.
Se pun într-o cratiţă zahărul şi apa, cratiţa se pune la foc mic şi după ce a clocotit, se lasă la fiert 4-5 minute, ca să se lege siropul. Nucile se macină şi se pun peste siropul de pe foc, se mai lasă cca 1 minut, timp în care se amestecă mereu.
După aceea, se trage cratiţa de pe foc şi se pun biscuiţii măcinaţi sau daţi prin răzătoarea mică. Se amestecă bine, după care se adaugă untul şi esenţa de vanilie. Acum, se amestecă continuu până când se topeşte şi untul complet. Compoziţia obţinută se împarte în două părţi, iar peste una din părţi se pune lingura de cacao. Se obţine un fel de aluat uşor de modelat şi nelipicios.
Compoziţia deschisă la culoare se presează cât este caldă într-o tavă căptuşită cu folie alimentară, se presează într-un strat uniform. Apoi, imediat se pune deasupra şi compoziţia cu cacao. Cel mai bine se modelează compoziţiile cu mâinile unse cu ulei.
Acum, prăjitura se bagă la frigider timp de o oră să se răcească bine, apoi se răstoarnă pe un platou şi se îndepărtează folia alimentară. Se face o glazură topind pe baie de aburi ciocolata cu smântâna pentru frişcă şi cu lingura de ulei de floarea-soarelui. Când se întăreşte glazura, se taie în bucăţi potrivite cu un cuţit înmuiat mereu în apă fierbinte.
Prăjitura Baiadera este genul de prăjitură care poate fi modificată în funcţie de ce preferinţe mai aveţi sau ce ingrediente aveţi prin casă, precum fructe confiate, rahat sau alte arome. Nu este costisitoare şi poate fi o metodă excelentă de reciclare a unor părţi mai puţin aspectuoase din alte prăjituri.