Prăjitura Baiadera fără coacere

prajitura cu ciocolata fara coacere 580x400 jpeg

Când vrei o prăjitură care să arate bine şi să nu necesite coacere, prăjitura Baiadera este cea mai potrivită. Nu ai nevoie de prea multă experienţă în bucătărie pentru a prepara această delicioasă prăjitură, aşa că o poţi încerca fără probleme. Este foarte răspândită, în special la vecinii noştri sârbi. Bucură-te de această prăjitură alături de prieteni sau familie.

Ingrediente Prăjitura Baiadera fără coacere:

  • 300 de grame de zahăr
  • 150 de ml de apă
  • 150 de grame de nuci
  • 150 de grame unt fără sare
  • 1 lingură de cacao
  • 1 lingură de esenţă de vanilie
  • 100 de grame de ciocolată cu lapte
  • 2 linguri smântână
  • 1 lingură ulei de floarea-soarelui
  • 250 de grame de biscuiţi

Mod de preparare Prăjitura Baiadera fără coacere:

Este o reţetă foarte simplă şi rapidă, ce merită încercată chiar şi de cele mai neexperimentate gospodine. De altfel, pentru cele noi în această meserie, această prăjitură este perfectă pentru început.

Se pun într-o cratiţă zahărul şi apa, cratiţa se pune la foc mic şi după ce a clocotit, se lasă la fiert 4-5 minute, ca să se lege siropul. Nucile se macină şi se pun peste siropul de pe foc, se mai lasă cca 1 minut, timp în care se amestecă mereu.

După aceea, se trage cratiţa de pe foc şi se pun biscuiţii măcinaţi sau daţi prin răzătoarea mică. Se amestecă bine, după care se adaugă untul şi esenţa de vanilie. Acum, se amestecă continuu până când se topeşte şi untul complet. Compoziţia obţinută se împarte în două părţi, iar peste una din părţi se pune lingura de cacao. Se obţine un fel de aluat uşor de modelat şi nelipicios.

Compoziţia deschisă la culoare se presează cât este caldă într-o tavă căptuşită cu folie alimentară, se presează într-un strat uniform. Apoi, imediat se pune deasupra şi compoziţia cu cacao. Cel mai bine se modelează compoziţiile cu mâinile unse cu ulei.

Acum, prăjitura se bagă la frigider timp de o oră să se răcească bine, apoi se răstoarnă pe un platou şi se îndepărtează folia alimentară. Se face o glazură topind pe baie de aburi ciocolata cu smântâna pentru frişcă şi cu lingura de ulei de floarea-soarelui. Când se întăreşte glazura, se taie în bucăţi potrivite cu un cuţit înmuiat mereu în apă fierbinte.

Prăjitura Baiadera este genul de prăjitură care poate fi modificată în funcţie de ce preferinţe mai aveţi sau ce ingrediente aveţi prin casă, precum fructe confiate, rahat sau alte arome. Nu este costisitoare şi poate fi o metodă excelentă de reciclare a unor părţi mai puţin aspectuoase din alte prăjituri.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg