Prăjitură cu aluat sfărâmicios şi căpşuni

Căpşunile sunt printre cele mai iubite fructe ale verii, aşadar profită de ele pentru a prepara această minunată prăjitură cu aluat sfărâmicios.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu aluat sfărâmicios
600 g făină
200 g zahăr
1 linguriţă praf de copt
200 g unt
1 ou
Pentru umplutură
400 g cremă de brânză
100 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
200 g căpşuni
Cum se prepară prăjitura cu aluat sfărâmicios
Combini făina, praful de copt, zahărul şi sarea. Adaugi untul rece, puţin câte puţin, până când aluatul capătă un aspect sfărâmicios. Încorporezi oul şi frămânţi până se omogenizează. Pui trei sferturi din aluat într-o tavă, îl întinzi şi-l dai la cuptor 10 minute.
Între timp, mixezi crema de brânză cu zahărul şi esenţa de vanilie, scoţi prăjitura din cuptor, întinzi brânza şi pui din loc în loc căpşunile spălate. Fărâmiţezi restul de aluat, păstrat la rece, peste prăjitură şi dai din nou tava la cuptor până ce se rumeneşte. Laşi prăjitura să se răcească complet, înainte să o tai.
Sursa foto http://www.dessertnowdinnerlater.com