Prăjitură cu biscuiţi şi ciocolată

static squarespace com jpeg

Este un desert extrem de popular în Danemarca, dar pe care-l poţi prepara şi tu, spre deliciul întregii familii.

Ai nevoie de

300 g ciocolată neagră

400 ml lapte condensat

35 g unt

zeama de la 1 portocală

20 de biscuiţi simpli sau cu vanilie

Fistic mărunţit

Rupe ciocolata în pătrăţele şi pune-o la topit la foc mic într-o cratiţă împreună cu laptele şi untul, până se omogenizează. Amestecă constant pentru ca să nu se prindă şi să se ardă compoziţia. După ce dai la o parte de pe foc adaugi zeama de portocală şi amesteci. Într-o formă dreptunghiulară aşază hârtie de copt. Pune un strat subţire de ciocolată, un strat de biscuiţi, un strat de ciocolată, un strat de biscuiţi şi din nou ciocolată. Presară pe deasupra fistic mărunţit şi acoperă prăjitura cu un strat de hârtie de copt. Ţine prăjitura la frigider 4 ore. Pentru a o tăia uşor înmoaie cuţitul în apă fierbinte.