Prăjitură cu brânză fără coacere

Fă un cadou frumos şi delicios pentru cel drag de lângă tine, de Ziua Dragostei, de Dragobete.
Ingrediente (1 tavă)
Pentru blat 350 g biscuiţi digestivi 150 g unt
1 kg brânză fină de vaci
400 g smântână pentru frişcă
200 g căpşuni
200 g zahăr pudră
10 g gelatină
1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare
Dai biscuiţii prin blender până devin făină, apoi îi amesteci cu untul până se încorporează. Torni compoziţia într-o formă tapetată cu pereţii înalţi, apeşi cu degetele blatul de biscuiţi până devine bine legat, apoi o dai la frigider.
Între timp, prepari crema. Mixezi brânza cu smântâna şi cu zahărul pudră şi cel vanilat, până acesta se topeşte. Adaugi căpşunile date prin blender în prealabil. Înmoi gelatina în două linguri cu apă, aproximativ trei minute, apoi o topeşti pe baie de aburi, amestecând continuu, având grijă să nu atingă punctul de fierbere, pentru că-şi pierde proprietăţile. Torni gelatina lichidă peste crema de brânză, apoi întreaga compoziţie o aşezi peste blatul de biscuiţi. Dai prăjitura la frigider trei ore înainte de a o servi.