Prăjitură cu caramel şi ciocolată. Reţetă de casă

E foarte simplu de preparat şi este şi foarte gustoasă. Prăjitura cu caramel şi ciocolată este acel desert pe care te poţi baza oricând.
Ingrediente pentru prăjitură cu caramel şi ciocolată
Pentru blat 200 g făină 50 g zahăr 125 g unt
120 g unt
100 g zahăr
1 lingură miere
250 g lapte praf
250 g zahăr
50 g unt
300 ml apă
250 g ciocolată menaj
Mod de preparare pentru prăjitură cu caramel şi ciocolată
Pentru prepararea blatului, se amestecă făina cu zahărul, se adaugă apoi untul, amestecând în continuare până se obţine un aluat omogen. Se întinde aluatul într-o tavă dreptunghiulară mică tapetată cu folie de copt, apoi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 25 de minute. Între timp, se prepară laptele condensat, amestecând în
blender apa clocotită cu restul ingredientelor, circa 2-3 minute. Se fierb circa două minute până se obţine un lapte gros.
Laptele condensat se poate procura şi din comerţ, gata preparat, pentru a scurta timpul de preparare a prăjiturii. Separat, se pun într-o crăticioară ingredientele pentru caramel şi se fierb, amestecând continuu, până se obţine un sos gros. Se amestecă cu laptele condensat şi se toarnă peste blatul din tavă, răcit. Se lasă să se întărească. Se topeşte ciocolata de menaj în bain-marie, se lasă să se răcorească puţin, apoi se întinde peste stratul de caramel. Prăjitura se lasă la rece câteva ore să se întărească, după care se porţionează cu ajutorul unui cuţit cu lama foarte subţire şi bine ascuţită.