Prăjitură cu ciocolată neagră

prajitura cu ciocolata neagra jpeg

În doar o oră te vei putea bucura de această delicioasă prăjitură cu ciocolată neagră şi fără gluten.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu ciocolată neagră

550 g ciocolată neagră

220 g unt

1 lingură esenţă de vanilie

250 g zahăr

6 ouă

120 g cacao

200 ml frişcă

Cum se prepară prăjitură cu ciocolată neagră

Dă drumul al cuptor. Topeşte 350 g de ciocolata neagră şi untul într-un vas pe baie de aburi, iar după ce s-au omogenizat dă deoparte şi lasă la răcorit. Mixează ciocolata cu zahărul, adaugă esenţa de vanilie şi ouăle, unul câte unul. La final încorporează cacaua. Pune compoziţia într-o formă rotundă unsă cu unt, sau în forme mai mici de brioşe, şi dă-o la cuptor aproximativ 30 de minute Topeşte ciocolata rămasă cu frişca şi toarnă glazura peste prăjitură, după ce s-a mai răcorit.

Sursa foto http://ohmydish.com/

http://ohmydish.com/