Prăjitură cu ciocolată neagră

În doar o oră te vei putea bucura de această delicioasă prăjitură cu ciocolată neagră şi fără gluten.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu ciocolată neagră
550 g ciocolată neagră
220 g unt
1 lingură esenţă de vanilie
250 g zahăr
6 ouă
120 g cacao
200 ml frişcă
Cum se prepară prăjitură cu ciocolată neagră
Dă drumul al cuptor. Topeşte 350 g de ciocolata neagră şi untul într-un vas pe baie de aburi, iar după ce s-au omogenizat dă deoparte şi lasă la răcorit. Mixează ciocolata cu zahărul, adaugă esenţa de vanilie şi ouăle, unul câte unul. La final încorporează cacaua. Pune compoziţia într-o formă rotundă unsă cu unt, sau în forme mai mici de brioşe, şi dă-o la cuptor aproximativ 30 de minute Topeşte ciocolata rămasă cu frişca şi toarnă glazura peste prăjitură, după ce s-a mai răcorit.
Sursa foto http://ohmydish.com/