Prăjitură cu ciocolată şi bezea

Dacă mergi la cineva îi vizită, poţi înlocui tradiţionalele flori cu această delicioasă prăjitură cu ciocolată şi bezea.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu ciocolată şi bezea
Pentru blat
250 g biscuiţi digestivi
100 g unt
3 linguri zahăr
Pentru umplutură
260 g unt
100 g cacao
500 g zahăr pudră
3 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
150 g făină
1 praf de sare
5 albuşuri
200 g zahăr pudră
Cum se prepară prăjitură cu ciocolată şi bezea
Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie de copt. Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit şi zahărul. Aşezi blatul în tavă şi îl nivelezi, apăsând uşor. Dă tava la cuptor 15-20 de minute.
Pentru umplutură, topeşti untul, îl dai deoparte şi-l amesteci cu cacaua, zahărul, ouăle bătute şi esenţa de vanilie. La final adaugi făina şi un praf de sare. Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul. Torni compoziţia de ciocolată peste biscuiţi, iar deasupra torni bezeaua şi dai tava la cuptor aproximativ 30-40 de minute.
Sursa foto http://loveandcustard.com