Prăjitură cu ciocolată şi cremă de vanilie

prajitura ciocolata crema vanilie jpeg

Nu ştim de ce, dar suntem tentatţi să vă oferim cât mai multe dulciuri aromate şi gustoase. Aşa cum este această prăjitură cu ciocolată şi cremă de vanilie, o idee perfectă pentru acest început de săptămână.

Prăjitură cu ciocolată şi cremă de vanilie - Ingrediente

Pentru blat 125 g ciocolată amăruie 100 g unt 2 ouă 200 g zahăr 1 linguriţă esenţă vanilie 150 g făină 100 g alune nesărate 1 plic praf copt

150 g zahăr+3 linguri

3 ouă

500 ml lapte

2 linguri făină

1 fiolă esenţă vanilie

3 pătrăţele ciocolată pentru ornat

Prăjitură cu ciocolată şi cremă de vanilie - Mod de preparare

Se topeşte ciocolata pe aburi şi se lasă să se răcorească. Se bat ouăle spumă cu un praf de sare, zahărul şi esenţa de vanilie, se adaugă untul moale şi ciocolata topită. Se încorporează făina amestecată cu praful de copt şi alunele tăiate mărunt. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi se coace circa 30 de minute. 2Se freacă spumă gălbenuşurile cu 150 g zahăr, se adaugă treptat laptele şi făina şi se amestecă bine. Se pune vasul pe aburi, se amestecă continuu până se îngroaşă. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se încorporează albuşurile bătute spumă cu trei linguri de zahăr şi esenţa de vanilie. Se întinde crema peste blatul călduţ şi se ornează prăjitura cu ciocolată şi cremă de vanilie cu cele trei pătrăţele de ciocolată topite la bain-marie.