Prăjitură cu cremă de vanilie

Dacă ai rămas în pană de idei pentru prepararea unui desert, noi îţi venim în ajutor.
Ingrediente (1 tavă)
Pentru checuri 10 ouă 10 linguri ulei 2 căni zahăr 2 căni făină 2 linguri cacao
1 l lapte
1 cană zahăr
8 linguri făină
1 pachet margarină
2 fiole esenţă de vanilie
Mod de preparare
Faci două checuri albe şi două cu cacao. Baţi cinci albuşuri spumă tare cu un praf de sare, pui o cană de zahăr şi baţi până se topeşte. Adaugi treptat gălbenuşurile bătute cu uleiul şi încorporezi făina amestecând uşor, de jos în sus.
Torni compoziţia în două tăvi de chec unse şi tapetate şi le coci în cuptorul preîncălzit 35-40 de minute. Le scoţi din tăvi şi le laşi să se răcească. Pentru prepararea checurilor cu cacao procedezi la fel ca la cele albe, dar pui şi cacaua. Le laşi şi pe ele să se răcească.
Pentru cremă, amesteci laptele cu făina şi zahărul, pui pe foc şi laşi până se îngroaşă.Adaugi margarina şi esenţele şi amesteci continuu ca să nu se prindă de vas. Dai să se
răcească.
Tai checurile felii. Ies cam 10-12 dintr-un chec. Le lipeşti cu cremă, alternând pe cele albe cu cele maro. Este ideal să stea de seara până dimineaţa la rece. Tortul la metru îl tai din colţ pentru a-ţi ieşi o fâşie neagră, una albă. Feliile rezultate le poţi tăia în două.