Prăjitură cu foi şi cremă de lapte

prajitura cu crema de lapte jpeg

Desertul este cel mai aşteptat moment al mesei, mai ales atunci când el constă într-o prăjitură fragedă cu foi şi cremă de lapte.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu foi şi cremă de lapte

Pentru foi

450 g făină

1 ou

150 g zahăr

1 lingură bicarbonat de sodiu

50 g margarină, pentru gătit

2 linguri lapte

1 lingură pudră de cacao

Pentru umplutură

2 linguri făină

400 ml lapte

3 linguri zahăr

1 plic zahăr vanilat

150 g unt

Pentru glazură

100 g ciocolată

2 linguri ulei

Cum se prepară prăjitură cu foi şi cremă de lapte

Mixează margarina cu oul, adaugă laptele, zahărul, cacaua şi bicarbonatul de sodiu. La final încorporează făina. Împarte aluatul în cinci părţi egale din care întinzi foi şi le coci pe spatele tăvii.

Pentru cremă, fierbe laptele cu zahărul, făina şi esenţa de vanilie şi ţine-l pe foc până ce capătă consistenţa unei budinci. Dă deoparte şi lasă la răcorit, după care încorporează untul mixat. Unge foile cu această cremă, iar deasupra trebuie să fie o foaie peste care torni ciocolata topită, amestecată cu uleiul.

Sursa foto http://www.soulkitchenrecipes.com

http://www.soulkitchenrecipes.com