Prăjitură cu fulgi de ovăz şi ciocolată

Când ai poftă de o gustare dulce, dar sănătoasă în acelaşi timp, îţi propunem să prepari această prăjitură cu fulgi de ovăz şi ciocolată.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu fulgi de ovăz şi ciocolată
200 g unt, la temperatura camerei
200 g zahăr brun
2 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
400 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
500 g fulgi de ovăz
200 g ciocolată neagră
300 ml frişcă
150 ml lapte
Cum se prepară prăjitură cu fulgi de ovăz şi ciocolată
Mixezi untul cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă, adaugi oul, esenţa de vanilie şi omogenizezi. Separat, amesteci făina, praful de copt şi un praf de sare şi adaugi în crema de unt, iar, la final, pui fulgii de ovăz.
După ce s-au omogenizat, torni laptele şi amesteci bine. Separat, topeşti ciocolata şi o amesteci cu frişca. Pui jumătate din blat într-o tavă tapetată, torni ciocolata, iar deasupra pui restul de blat. Nivelezi şi dai la cuptor 20-25 de minute.