Prăjitură cu gem de afine

prajitura gem afine jpeg

Tocmai ce ne intrebam ce să mai facem cu gemurile din cămară. Uite că am rezolvat enigma şi am gătit cea mai bună prăjitură cu gem de afine. Tu poţi folosi orice alt gem doreşti. Ea va fi la fel de delicioasă. Noi l-am ales pe acesta tocmai pentru gustul său acrişor.

Prăjitură cu gem de afine - Ingrediente

200 g făină 200 ml lapte dulce 200 g unt 150 g zahăr 4 ouă coajă rasă de lămâie 1 praf de sare 1 praf de copt gem de afine

Prăjitură cu gem de afine - Mod de preparare

Se bat albuşurile cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile, pe rând, un praf de sare şi coajă rasă de lămâie, după gust. Se adaugă apoi untul înmuiat şi se amestecă uşor cu o spatulă pentru a îngloba bule de aer care să facă aluatul pufos. Peste această compoziţie se adaugă laptele călduţ şi se încorporează uşor, până se omogenizează, apoi făina amestecată cu praful de copt. Se lasă aluatul să se odihnească 10 minute. Se repartizează aluatul în forme individuale termorezistente unse şi tapetate (pot fi şi de brioşe), punând la mijloc un strat de gem de afine. Se introduc în cuptorul preîncălzit pentru circa 20-30 de minute. Prăjitura cu gem de afine se serveşte ca atare sau garnisite cu gem şi frişcă.