Prăjitură cu gem de gutui şi nucă

Prăjitură cu gem de gutui şi nucă jpeg

Prăjitura cu gem de gutui şi nucă este o prăjitură de casă, uşor de făcut, delicioasă şi care îţi va aduce aminte de copilărie, de serile reci la sobă, cu o cană de ceai şi o bucată de prăjitură bună de la bunica.

Ingrediente Prăjitură cu gem de gutui şi nucă:

- 350 făină - 100 g nucă măcinată - 100 g zahăr - 200 g margarină sau unt - 1 linguriţă sare - 10 g praf de copt - 1 borcan gem de gutui

Mod de preparare Prăjitură cu gem de gutui şi nucă:

Mai întâi se cerne făina, care se amestecă cu praful de copt. Apoi se adaugă sarea şi zahărul şi se amestecă bine. Compoziţia se pune într-un castron mai mare, iar margarina sau untul se taie cubuleţe. Se pun cubuleţele peste toate ingredientele şi se amestecă până se obţine un aluat sfărâmicios. Apoi două treimi din acest aluat se pun într-o tavă unsă cu margarină sau unt, se tasează bine şi se unge cu gemul de gutui, apoi se presară cu nucă. Nuca poate să fie tăiată bucăţele mici, nu neapărat măcinată. Peste se pune restul de aluat şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade maxim 40 minute.

Dacă preferi prăjitura pufoasă, care se topeşte în gură, iată o altă reţetă de prăjitură cu gem de gutui şi nucă, care se potriveşte gospodinelor care adoră ca mâncarea, pe lângă gust, să aibă un aspect artistic.

Ingrediente Prăjitură pufoasă cu gem de gutui şi nucă:

- 230 g zahăr

- 250 g făină

- 3 ouă

- 100 ml ulei

- 200 g iaurt cremos

- 1 linguriţă praf de copt

- 1 plic zahăr vanilat

- Un vârf cuţit de sare

- 1 esenţă vanilie

- 100 g nucă tăiată mărunt

- 1 borcan gem gutui

Mod de preparare Prăjitură pufoasă cu gem de gutui şi nucă:

Ouăle se mixează bine cu zahărul, zahărul vanilat şi sarea până se dublează şi are un aspect pufos. Apoi se adaugă treptat iaurtul, esenţa de vanilie şi uleiul, amestecând continuu. La sfârşit se adaugă şi făina treptat. Această compoziţie se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină. Se scoate după 25 de minute şi se unge cu gemul de gutui şi nuca tăiată şi se mai pune la copt pentru încă 15 minute. Când prinde o culoare maronie pe margini, înseamnă că e coaptă bine şi se scoate din cuptor. Se taie după răcire şi se serveşte! Poftă bună!