Prăjitură cu gem de prune

prajitura gem prune shutterstock 1104053 jpeg

Pregăteşte o prăjitură foarte simplă şi gustoasă cu gem. De prune sau de orice alte fructe vrei sau ai în cămară.

Ingrediente

250 g făină 50 g unt 1 ou 2 linguri zahăr pudră 1 vârf de cuţit sare 1 linguriţă rasă de amoniac 4 linguri suc de roşii 400 g (1 borcan) gem de prune

Mod de preparare

Se freacă untul cu zahărul, sarea, amoniacul, sucul de roşii şi făina. Nu se frământă foarte mult, cât să se amestece. Dacă sucul de roşii e prea gros, se subţiază cu puţină apă, astfel încât să iasă un aluat elastic.

Aluatul se pune la rece pentru o oră şi apoi se împarte în trei. Se întind trei foi care se coc pe dosul tăvii după ce a fost uns cu grăsime. Fiecare foaie trebuie lăsată deoparte după ce s-a copt şi, la final, după ce s-au răcit toate, se vor umple cu gem. Sunt mai bune de pe o zi pe alta.

sursa foto: Shutterstock