Prăjitură cu gem de zmeură

Această prăjitură începe simplu, cu un aluat la bază din unt şi zahăr. Nu este un aluat prea complicat. Pentru un gust bogat şi pentru a fi mai pufos, aluat conţine şi gălbenuşuri, iar albuşurile nu se irosesc nici ele. Merită să încerci această reţetă, pentru a descoperi un desert apetisant cu gem de zmeură.
Ingrediente
3 ouă mari 170 g unt moale 150 g zahăr 1 ½ linguriţă esenţă de vanilie 2 căni şi ¼ făină ¼ linguriţă bicarbonat de sodiu ¾ linguriţă praf de copt ½ linguriţă sare 1 borcan gem de zmeură 1 cană nuci măcinate
Mod de preparare
Încingi cuptorul. Ungi o tavă cu puţin unt. Baţi albuşurile cu mixerul electric până devin o spumă tare. Le dai deoparte.
Separat, mixezi untul cu zahărul până obţii o cremă fină. Adaugi esenţa de vanilie şi gălbenuşurile şi apoi amesteci bine cu mixerul 3-4 minute continuu, până când compoziţia creşte în volum şi se omogenizează. Adaugi făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt şi sarea şi le încorporezi cu o spatulă în compoziţia de unt. Răstorni aluatul în tava pregătită şi îl nivelezi inclusiv la colţuri. Dacă aluatul este un pic fărâmicios, îl apeşi cu mişcări ferme şi îl nivelezi.
Ungi aluatul cu gemul de zmeură. Presari o jumătate de cană de nuci în tavă şi torni albuşurile bătute spumă tare. Le nivelezi cu o spatulă. Nuci rămase le împrăştii peste albuşuri.
Dai tava la cuptor 30 de minute, până când albuşurile sunt crocante, dar nu rumenite complet. Crusta formată trebuie să fie galbenă, nu maronie. Când se răceşte, tai prăjitura în pătrate. O păstrezi la temperatura camerei.

Cel mai fin tort cu cremă de zmeură şi ciocolată
Cel mai fin tort cu cremă de zmeură şi ciocolată
Terci de hrişcă şi zmeură, un deliciu
Terci de hrişcă şi zmeură, un deliciu