Prăjitură cu mac şi alune

O reţetă de prăjitură cu mac şi alune foarte gustoasă, foarte sănătoasă şi foarte uşor de preparat. N-ai cum să rezişti tentaţiei!
Ingrediente pentru prăjitură cu mac şi alune
Pentru aluat 400 g făină 250 g margarină 100 g zahăr pudră 3 gălbenuşuri 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt
300 g mac măcinat
100 g alune neprăjite
200 ml lapte
200 g zahăr
3 albuşuri
1 esenţă de vanilie
Mod de preparare pentru prăjitură cu mac şi alune
Se amestecă margarina cu făina, gălbenuşurile, zahărul, vanilia şi praful de copt şi se frământă un aluat elastic care se dă la frigider pentru 30 de minute. Se pune laptele la fiert cu vanilia şi zahărul. Când dă în clocot, se adaugă macul măcinat şi se lasă pe foc până se umflă, apoi se dă deoparte. După ce s-a răcit crema, se pun alunele măcinate şi albuşurile
bătute spumă şi se omogenizează crema de mac.
Se împarte aluatul în două părţi. Se întinde o foaie dintr-o parte de aluat şi se aşază într-o tavă unsă şi tapetată, se pune crema de mac, apoi se rade restul de aluat deasupra. Se dă prăjitura pentru 45 de minute la cuptor. Când prăjitura cu mac şi alune este gata, se presară cu zahăr pudră.