Prăjitură cu mere şi caramel

Deserturile cu mere sunt cele mai apreciate în această perioadă. Merele pot fi adăugate în tarte, plăcinte sau brioşe. Astăzi îţi recomandăm una dintre cele mai bune reţete cu mere şi sos caramel.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu mere şi caramel
10 mere
200 g sos de caramel
2 linguriţe scorţişoară
400 g făină
250 g zahăr brun
1 linguriţă praf de copt
2 ouă
200 g unt
zeama de la 1 lămâie
Prăjitură cu mere şi caramel - Mod de preparare
Dai drumul la cuptor. Descojeşti merele, le îndepărtezi cotorul şi cutia de seminţe şi le feliezi. Amesteci feliile de mere cu sosul de caramel, 50 g de făină, zeama de lămâie şi 1 linguriţă scorţişoară. După ce s-au omogenizat le pui în tava tapetată şi le nivelezi. Combini restul de făină cu zahărul brun, praful de copt şi restul de scorţişoară. Adaugi ouăle şi mixezi până când se omogenizează. Pui compoziţia peste mere, o uniformizezi şi o presezi uşor. Torni deasupra untul topit şi dai tava la cuptor 50-60 de minute. Poţi servi desertul cu îngheţată de vanilie.
Sursa foto http://www.serenabakessimplyfromscratch.com