Prăjitură cu mere şi mac

Macul se numără printre primele plante de leac folosite de om. Dacă la început seminţele erau apreciate datorită propietăţilor sedative, în timp, ele au început să fie introduse şi în preparatele dulci şi sărate.
Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluat 400 g făină 200 g margarină 200 g zahăr pudră 3 ouă 1 praf de copt
150 g mac
250 ml lapte
250 brânză dulce
3 ouă
1 esenţă de vanilie
200 g zahăr
4-5 mere
Mod de preparare
Adaugi peste făină praful de copt, margarina, zahărul, ouăle şi frămânţi aluatul până se omogenizează. Fierbi macul în lapte până se îngroaşă, laşi să se răcească, apoi adaugi zahărul, esenţa, brânza dulce şi gălbenuşurile. Baţi albuşurile spumă, le adaugi în cremă şi amesteci cu grijă. Întinzi aluatul într-o foaie şi o aşezi într-o tavă mai mică decât cea de aragaz. Torni crema de mac şi brânză, apoi aşezi jumătăţi de mere crestate, cu partea bombată în sus. Dai prăjitura la cuptor pentru o oră, o laşi să se răcească şi o pudrezi cu zahăr.