Prăjitura cu morcov - reţeta vegană

parjitura de morcov reteta vegana jpeg

Dacă simţi nevoia de ceva delicios şi foarte sănătos, înseamnă că a venit momentul să prepari reţete vegane. Morcovii sunt legume pline de vitamine, în plus sunt foarte ieftine. Merită încercată această prăjitură cu morcov - reţeta vegană.

O prăjitură foarte  uşor de preparatşi foarte bună. Trebuie să guşti din ea.

Ingrediente Prăjitura cu morcov - reţeta vegană:

Pentru blatul de prăjitură de morcovi:

- 350 de grame de morcovi raşi

- 150 de grame de curmale

- 120 de grame de nuci

- 50 de grame de merişoare uscate

- 50 de grame de nucă de cocos răzuită

- 1/2 lingură de scorţişoară măcinată

- un vârf de lingură de ghimbir ras

- un praf de sare

Pentru glazură:

- 150 de grame de caju înmuiate în apă şi stoarse

- 125 de ml de apă (se mai adaugă la nevoie)

- 4 linguri sirop de arţar

- suc de la 1/2 lămâie

- 250 de grame de ulei de cocos

Mod de preparare Prăjitura cu morcov - reţeta vegană:

Se dă morcovul prin răzătoarea mică şi se stoarce cât se poate de bine. Apoi se pune în blender şi se amestecă alături de curmale şi merişoare uscate. Se pot folosi şi caise uscate. La final se pun şi nucile şi se blenduiesc nu foarte mult. Se obţine un aluat obişnuit de prăjitură.

Se adaugă apoi nuca de cocos rasă, zeama de lămâie, condimentele şi morcovul răzuit. Se mixează până când se omogenizează bine toate ingredientele. Amestecul se pune într-o formă şi se lasă la rece 1 oră.

Glazura se prepară din caju, sirop de arţar, suc de lămâie şi apă. Se pun la blender şi se mai adaugă apă la nevoie. La final se freacă bine cu uleiul de cocos până se formează crema. Se lasă la rece, apoi se întide cu grijă pe prăjitura de morcov rece.