Prăjitură cu morcovi (reţetă de post)

Ne-am gândit să adaptăm puţin reţeta clasicp de prăjitură cu morcovi pentru cei care ţin post.
Ingrediente (1 tavă)
250 g făină 250 g zahăr 8 morcovi 1 pahar apă minerală 1 pahar ulei 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 praf sare 1 plic frişcă vegetală
Cum se prepară
Amesteci făina cernută cu zahărul, praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Speli morcovii, îi cureţi de coajă şi îi dai prin răzătoare. Îi amesteci cu făina şi cu celelalte ingrediente solide, adaugi uleiul şi apa minerală şi încorporezi până obţii o masă omogenă.
Pui amestecul într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul încălzit în prealabil, până trece testul scobitorii. Între timp, prepari frişca potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce blatul s-a răcorit, îl tai în două, astfel încât să obţii o bucată mai groasă şi una mai subţire. Partea subţire o aşezi pe un platou peste care pui 1/3 din crema de frişcă. Aşezi cel de-al doilea blat şi pe deasupra îl ungi cu restul de frişcă. Dai prăjitura la rece câteva ore înainte să o serveşti