Prăjitură cu morcovi şi nuci

Morcovilor nu le stă bine numai în mâncăruri, tocăniţe ori ciorbe, ci şi în dulciuri. Dovadă este chiar acest desert.
Ingrediente (8 porţii)
Pentru blat 100 g nuci 350 g morcovi 280 g făină 300 g zahăr 4 ouă 200 ml ulei 2 linguriţe esenţă de vanilie 1 praf de copt 1/2 linguriţă sare
60 g unt
225 g cremă de brânză
230 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
zeama de la 1/2 lămâie
Modul de preparare
Nucile tăiate mărunt se caramelizează în trei linguri de zahăr şi se scot pe o folie de aluminiu. Se bat ouăle cu restul de zahăr, se adaugă treptat uleiul, sarea şi esenţa de vanilie, morcovii daţi pe răzătoarea mică şi nucile caramelizate, apoi se încorporează făina amestecată cu praful de copt. Se împarte compoziţia în două şi se coc două blaturi în forma de tort unsă şi tapetată.
Se amestecă toate ingredientele pentru cremă şi se bat cu mixerul. Se întinde 3/4 din cremă pe un blat, se acoperă cu celălalt blat şi se ornează cu restul de cremă. Se poate decora cu nuci caramelizate.