Prăjitură cu nucă şi gem de vişine

Excelentă şi gustoasă, această prăjitură cu nucă şi gem de vişine iese excelent dacă aveţi gem făcut în casă sau cumpărat de la cineva care l-a făcut în casă. Foarte bună pentru cei mici, dar şi pentru cei mai mari este o alegere perfectă când vrei un desert dulce, tradiţional şi foarte uşor de realizat. Poate nu sună tocmai potrivit, nucă şi vişine în aceeaşi combinaţie, dar cu siguranţă nu vei regreta că ai ales să faci această prăjitură savuroasă. Este bună în orice moment al zilei, răcoritoare şi plină de savoare, mai ales pentru cei ce iubesc vişinele. De altfel, este o prăjitură cu multe vitamine, nucile sunt importante în alimentaţia de zi cu zi, iar vişinele dau un plus de energie.
Ingrediente blat Prăjitură cu nucă şi gem de vişine:
- 10 ouă
- 10 linguri mari făină
- 10 linguri zahăr
- Un vârf cuţit sare
Ingrediente cremă Prăjitură cu nucă şi gem de vişine:
- 200 g unt
- 250 g nucă măcinată
- 1 esenţă rom
- 150 g zahăr pudră
- Gem de vişine
Mod de preparare Prăjitură cu nucă şi gem de vişine:
Se separă gălbenuşurile de albuşuri, iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă treptat şi amestecând continuu peste spumă zahărul, apoi gălbenuşurile bătute bine cu sarea. Se amestecă bine şi la final se amestecă cu o lingură de lemn uşor şi se pune treptat făina. Se unge o tavă cu unt, se presară cu făină şi se lasă la copt la cuptor.
Se trece la crema de nuci. Untul se bate bine cu zahărul, se adaugă nuca măcinată şi esenţa de rom. După ce s-a răcit blatul, se taie deasupra o fâşie subţire, care se amestecă cu crema. Apoi blatul se unge cu gemul de vişine şi peste se pune crema de nuci. Se lasă la rece 1-2 ore, se taie în formă de romb sau pătrat şi se serveşte cu lapte cald sau ceai! Poftă bună!