Prăjitură cu pere şi ciocolată

Pere şi ciocolată combinate într-o singură prăjitură! Ce poate fi mai bun!
Ingrediente
Pentru aluat 4 ouă 200 g zahăr pudră 100 ml ulei 100 ml lapte 400 g făină 1 praf de copt 100 g ciocolată 100 g zahăr
500 ml frişcă lichidă
1 esenţă de rom
100 g ciocolată
1 plic gelatină
500 g pere
Cum se prepară
Se freacă ouăle cu zahărul, se adaugă uleiul, apoi laptele şi la final făina şi praful de copt. Se rade ciocolata, se adaugă în aluat, amestecând uşor, apoi se toarnă totul într-o tavă unsă şi tapetată şi se dă la cuptor pentru 50 de minute. Se curăţă perele, se taie în jumătate şi se fierb în apă cu zahăr până se înmoaie. Se scot şi se lasă să se scurgă.
3 Se topeşte ciocolata cu gelatina în 3 linguri de frişcă lichidă, pe baie de aburi. Se bate frişca lichidă rămasă, se adaugă ciocolata topită cu gelatina, esenţa de rom şi se omogenizează crema. Se aşază jumătăţile de pere din compot peste blatul răcit, se întinde crema de frişcă şi ciocolată şi se dă prăjitura la frigider. După două ore, se taie bucăţi şi se decorează cu felii de pere.