Prăjitură cu pere şi ciocolată

prajitura cu pere si ciocolata jpeg

Pere şi ciocolată combinate într-o singură prăjitură! Ce poate fi mai bun!

Ingrediente

Pentru aluat 4 ouă 200 g zahăr pudră 100 ml ulei 100 ml lapte 400 g făină 1 praf de copt 100 g ciocolată 100 g zahăr

500 ml frişcă lichidă

1 esenţă de rom

100 g ciocolată

1 plic gelatină

500 g pere

Cum se prepară

Se freacă ouăle cu zahărul, se adaugă uleiul, apoi laptele şi la final făina şi praful de copt. Se rade ciocolata, se adaugă în aluat, amestecând uşor, apoi se toarnă totul într-o tavă unsă şi tapetată şi se dă la cuptor pentru 50 de minute. Se curăţă perele, se taie în jumătate şi se fierb în apă cu zahăr până se înmoaie. Se scot şi se lasă să se scurgă.

3 Se topeşte ciocolata cu gelatina în 3 linguri de frişcă lichidă, pe baie de aburi. Se bate frişca lichidă rămasă, se adaugă ciocolata topită cu gelatina, esenţa de rom şi se omogenizează ­crema. Se aşază jumătăţile de pere din compot peste blatul răcit, se întinde crema de frişcă şi ciocolată şi se dă prăjitura la frigider. După două ore, se taie bucăţi şi se decorează cu felii de pere.